7 досягнень CleverStaff: підводимо підсумки 2022 року

Це був дуже складний рік для всіх. Але розробники CleverStaff реалізували багато нововведень, які об’єктивно полегшують функціонал рекрутера, роблять його більш комфортним, продуктивним та навіть… захоплюючим! Отже, підводимо підсумки.

1. Почнемо з захоплюючого – з гейміфікації

Це, без перебільшення, головне оновлення цього року. 

Сам концепт був розроблений в 2021 р., а програмний блок в тестовому режимі вже збирав перші відгуки на День Незалежності-2022.

Гейміфікація починається одразу після того, як ви відкриваєте в меню вкладку «Досягнення», і вас зустрічає антична богиня Артеміда, сучасна покровителька рекрутингу. Тут інформативно візуалізуються щоденні успіхи, які зазвичай непомітні і їх важко порахувати. Тут щодня користувачі отримують нагороди за всі поточні справи – від розміщення вакансії до організації співбесід, відзначають “круглі” події, накопичують досвід. 

Кого драйвить конкуренція – можна змагатися з колегами за призові місця. Все це дійсно цікаво виглядає та заохочує.

Чому гейміфікація? Справа в тому, що пошук і підбір персоналу містить багато рутинної роботи, яку рекрутер виконує частково за допомогою софту. З часом її стає більше, адже потік даних і бази постійно зростають. «Наша гейміфікація покликана змінити саме ставлення до роботи, зробити її захоплюючою, – коментує Володимир Бархат, засновник CleverStaff. – Ми 8 років розвивали функціональність системи, видаючи рекрутерам все більше інструментів. Але ККД рекрутера з часом природньо падає. А коли найзатребуваніші функції реалізовані, спростити рекрутинг ще хоча б на 10% – дуже складно. Саме тому ми вирішили зробити такий рідкісний, потужний та багатообіцяючий хід для ПЗ – реалізувати емоційну складову» – говорить Володимир. 

До речі, саме CleverStaff першим у світі світі запропонува рекрутерам гейміфікований софт – з оцифровуванням досягнень та емоційним фокусом на роботу.

Детальніше з гейміфікацією можете ознайомитися в гайді.

2. Інтеграція з DOU та Djinni 

Йдемо далі. У CleverStaff тепер можна зберігати відгуки з DOU.ua. Варто лише розмістити вакансію на сайті і отримати відгуки на неї – і автоматично з’явиться можливість зберегти їх за допомогою нашого плагіна.

Також була реалізована інша потужна інтеграція, яка забезпечує збереження профілів кандидатів з сайту Djinni.co – як основних (публічних та без контактів) так і вже відкритих (з контактами). Якщо ще не спробували – спробуйте, дуже зручно працює.

3. Інтеграція з Google Meet та безпека Office 365

Інтеграція з Google Meet під час переведення кандидата на етап співбесіди дозволяє створити зустріч і запросити на неї не тільки кандидата, але й інших учасників – їм прийде запрошення.

Також тепер можна відредагувати лист-запрошення для кандидата окремо, інтегрувавши свій Google-календар у CleverStaff. Все це істотно заощаджує час.

Паралельно CleverStaff реалізував безпечне підключення пошти Office 365 – через авторизацію за протоколом OAuth 2.0. Цей протокол вважається у світі найбільш безпечним. Старі інтеграції будуть ще деякий час працювати, але ми рекомендуємо вам видалити стару та інтегрувати заново свою пошту.

4. Оновлені карти оцінок 

Ще одне суттєве оновлення CleverStaff – карти оцінок. Що ж змінилося?

По-перше, ми вдосконалили зовнішній вигляд карт, щоб було легше орієнтуватись у випадку, якщо оцінок багато. З цією метою ми замінили візуальне відображення оцінки на числове – для зручності порівняння кандидатів між собою.

По-друге, вдосконалили формування оцінки. Раніше загальну оцінку за картою користувачі виставляли самостійно, а оцінки за критеріями не впливали на неї, що не є цілком справедливим. Тому тепер загальна оцінка формується як середня між всіма критеріями в карті.

По-третє, тепер крім загального коментаря можна залишити окремий коментар під кожним з критеріїв.

Більше того, раніше можна було додавати тільки одну карту оцінок до Вакансії, і у випадку її заміни вже проставлені оцінки по ній видалялись. Але тепер можна прикріпити до 3 карт до однієї вакансії, і при заміні карти оцінки не видаляються.

За попередні оцінки можна не хвилюватись – вони теж зберігаються і перераховуються за новою формулою лише при редагуванні. Детальніше про нові карти оцінок можна прочитати тут

5. Згадки користувачів у коментарях та інші покращення

Протягом року у CleverStaff  з’явилося багато додаткових опцій. Наприклад, можливість згадувати інших користувачів у коментарях на кандидатах, вакансіях та замовниках через символ @. Зазначений користувач отримає повідомлення на пошту та у сповіщення CleverStaff.

Також тепер в налаштуваннях Адміністратор може відкривати для Hiring Manager видимість вкладень по кандидату (в т.ч. відомості про зарплату). 

Вдосконалили і розширений пошук – нині можна його здійснювати за кількома навичками одночасно; у вигрузці кандидатів в Excel додали колонку «Відповідальний за кандидата». Також для вашої зручності запропоновані нові способи оплати. 

6. Оновлення Автопідбору кандидатів

Тут взагалі вдалося реалізувати багато чого цікавого. Наприклад, нові параметри пошуку, такі як «Навички», «Досвід», «Вид зайнятості» та «Роль».

Більше того, тепер рекрутер сам визначає, за якими параметрами підбирати кандидатів – можна встановити свій набір для кожної вакансії окремо, чи встановити по замовчуванню для всіх вакансій. 

Що дуже важливо: зі сторінки автопідбору можна в один клік перейти до пошуку в розділі «Кандидати», куди автоматично підтягнуться вимоги з вашої вакансії в «Розширений пошук» та запрацюють потрібні фільтри. Автопідбір та розширенний пошук підбирає кандидатів по-різному. Докладно про це ми розповідаємо тут.

В рамках оновлення Автопідбору ми додали ще одну функцію – коли ви створюєте нову Вакансію і переходите в розділ «Кандидати», то CleverStaff запропонує вам пошукати кандидатів згідно вимог у Вакансії. Це означає, що вам не треба самостійно вводити ще раз всі вимоги в розширенному пошуку, якщо ви вже їх вказали при заповненні Вакансії.

7. Редизайн, спільна воронка вакансій та інше

Протягом року ми старанно реорганізували наші розділи, налаштування та деякі пункти меню. Наприклад, сховали менш популярні розділи в «трьох крапках», щоб вони не займали багато місця. Натомість додали нові – «Мій Профіль» та «Користувачі».

Всі налаштування інтеграцій тепер винесені в окреме меню. Також ми тепер візуально інформуємо, чи налаштована у вас інтеграція.

Ще один важливий момент – ми додали можливість будувати звіт за кількома вакансіями («Воронка вакансії») за умови, що у цих вакансіях завжди був єдиний порядок та набір етапів. Також до звіту вакансії ми додали нову інформацію про те, скільки часу кандидат провів на кожному етапі. З деталями нововведень можна ознайомитися тут

Отже, це лише основні моменти, про які ми хочемо вам нагадати. Працюючи над релізами, ми маємо головну мету – полегшити, оптимізувати та покращити кропітку роботу рекрутера настільки, наскільки це можливо. Сподіваємось, що нам це вдається. 

В наступному році команда буде працювати над удосконаленням шаблонів листів, автовідправкою листів при переведені кандидатів на новий етап, оновленням щодо gdpr (захист даних). В планах також нові звіти та канбан-дошка на етапах вакансії. Отже, до зустрічі в Новому році!