Навіщо ми створили CleverStaff – CEO Володимир Курило

Мене вже не раз запитували: «Чому ви вирішили робити саме таку систему, адже вже є багато аналогічних сервісів?»
Гарне питання. Час дати на нього чесну відповідь.

Всім відомі програми-безперечні лідери на ринку ПО: це Microsoft Word для підготовки документів до друку, це Adobe Photoshop для роботи з растровими зображеннями. Створювати нову платну програму, що конкурує з ними – не дуже хороша ідея, по крайней мере, для стартапу. Але в системах для підбору персоналу такої аналогії і близько немає. На сьогоднішній день, не існує єдиної, «православної» системи для рекрутинга, яка б добре задовольняла потреби користувачів і всім подобалася.
Дійсно, є чимало CRM для рекрутингу зарубіжного виробництва. Однак, крім різних недоліків, ні в однієї з них немає інтерфейсу російською та українською мовами, немає і не буде техпідтримки, що говорить на наших мовах, як і інтеграції з місцевими рекрутинговими сайтами. По суті, імпортозаміщення в даній сфері саме по собі є затребуваним напрямком.
Але закордонні ATS можна перевершити не тільки за рахунок локалізації, тобто орієнтування продукту на вітчизняних користувачів. Крім цього є ще чимало корисних глобальних можливостей, які можна зробити раніше і краще за інших.

Місія CleverStaff

Я вірю, що Україна, маючи великий потенціал ІТ-фахівців і досвіду в аутсорсингу, повинна створювати більше СВОЇХ проектів, не тільки місцевих, а й глобальних. Вже зараз наші інноваційні продуктові компанії йдуть попереду прогресу і створюють нові можливості і нові ринки. Хороші приклади успішних вітчизняних розробників – це TerraSoft, KodiSoft, InvisibleCRM, Grammarly, Jelastic, ExpoPromoter, All.biz, UniSender.
Один успіх варто десяти невдач, якщо мислити про глобальну користь. Ця користь – і можливість надавати клієнтам краще ПО, і розвиток технологій, і підвищення рівня професіоналізму, керівних навичок і творчого людей, а також отримані доходи – варто того, щоб вкладати зусилля і фінанси в продуктові ІТ-стартапи. Підкреслю, що говорячи про доходи, маю на увазі не придбання яхт і котеджів, а інвестиції в подальший розвиток і нові проекти.
Глобально ми робимо роботу в цьому потоці. Звичайно, потрібно розвивати наш проект CleverStaff і робити ще багато інших проектів. Подібних ніш, насправді, багато і в інших сферах діяльності. Інформаційні технології можуть багаторазово прискорити процеси і збільшити потоки енергії..
Володимир Курило
CEO @CleverStaff