Lviv HR Solutions: коли автоматизація стає частиною результату

Про нашого клієнта

Знайомтесь – Lviv HR Solutions. Ця велика команда професіоналів, яка спеціалізується на таких послугах як:

  • навчальні курси для HR та рекрутерів
  • курси для HR та рекрутерів в IT
  • сервіс рекрутингу
  • HR консалтинг

«Ми допомагаємо власникам та керівникам бізнесу у роботі з персоналом на всіх етапах: від пошуку і вибудовування процесів – до онбордингу і «прокачування» працівників, – розповідає Валерія Самойлова, СЕО і co-owner Lviv HR Solutions. – Ми переконані, що саме такий комплекс сприяє підвищенню ефективності бізнесу і плідно впливає на наш економічний фронт – від міста до масштабів країни. У нас дуже крута команда, з якою під силу все».

Серед нещодавніх здобутків команди:

1-ша україномовна книга про HR «Сила HR. Як досягати цілей бізнесу» (автори – Оксана Шахова, Валерія Самойлова та тренери навчальної програми HR New Generaion)

500+ випускників курсів, які успішно працюють у провідних компаніях або мають свій бізнес

80000+ бронежилетів, вироблених в Україні з початку війни за донати і переданих в ЗСУ через Львівський оборонний кластер* (співзасновники – Оксана Шахова і Валерія Самойлова).

Рекрутинг у форматі «Знайти того, хто… ще не народився»

Нині Lviv HR Solutions налічує більше 10 фахівців на постійній основі і близько 50 – проєктних, за напрямками. 

В середньому у рекрутерів Lviv HR Solutions близько 20 різнопланових вакансій в роботі, в тому числі і для релокованих підприємств. До агенції клієнти приходять переважно по рекомендаціям, і це дуже надихає команду.

Валерія Самойлова, СЕО і co-owner Lviv HR Solutions

«Для нас кожен клієнт – це партнер. А з партнерами нам важливо будувати довготривалі і ціннісні відносини»

Найчастіше клієнти звертаються з проханням знайти гідного менеджера В2В продажів, головного бухгалтера, фіндиректора, «складного» технічного фахівця тощо. Також агенція закриває багато позицій топменеджменту і середньої ланки, HR, рекрутерів, особистих асистентів.

Lviv HR Solutions не боїться викликів – наприклад, успішно закрити вакансію унікального фахівця на унікальне виробництво. В команді жартують, що якщо керівник рекрутингу не знайшла потрібну людину на ринку, значить, вона ще просто не народилася .

Дуже часто Lviv HR Solutions допомагає з адаптацією і онбордингом під час випробовувального терміну, налагоджує або будує з нуля HR-, рекрутингові та бізнес-процеси, проводить стратегічні сесії та навчання. 

«Наша сильна сторона в тому, що ми готові працювати з різними бізнесами. І ми дуже класно можемо накладати знання з одної сфери на іншу – саме так часто створюється вау-ефект», – ділиться Оксана Шахова, Founder & co-owner Lviv HR Solutions.

Одна з конкурентних переваг команди – це те, що в ній є бізнес-психологи, і наявний навіть окремий курс. Знання бізнес-психології завжди доречні рекрутеру і HR-фахівцю, адже допомагають краще зрозуміти замовника і портрет найбільш бажаного кандидата для нього.

Оксана Шахова, Founder & co-owner Lviv HR Solutions

“Ми, як психологи, вміємо вислухати та підібрати індивідуальне рішення для кожного. Завдяки емпатії ми часто перевиконуємо очікуване”

Знайомство з CleverStaff

Раніше команда працювала в Excel, згодом у них з’явився досить відомий софт для HR. Але він не задовольняв команду у питаннях рекрутингу, зокрема – у форматах звітності та іншому щоденному функціоналі. 

В той же час Lviv HR Solutions стали стрімко рости і стикнулися з тим, що замовників і вакансій стало більше, консультантів і рекрутерів – теж. Коли з’ясувалось, що керівник рекрутингу може цілий день витратити на звітність для замовника «вручну», то це було незручно, явно «не ок» і сигнал до змін. Тому було прийняте рішення шукати альтернативу, і з початку 2022 року Lviv HR Solutions перейшли на CleverStaff. «Переїхали» дуже швидко і фактично стали його офіційними представниками на Західній Україні.

За майже рік співпраці CleverStaff допоміг вирішити і покращити кілька моментів. 

Легкий доступ до інформації у будь-який час

Коли з якоїсь причини керівництву Lviv HR Solutions телефонує клієнт, завжди можна оперативно, без додаткових пояснень з боку підлеглих, у будь-який час зайти подивитися, що ж там відбувається по вакансії: терміни закриття, коментарі, проблемні точки – абсолютно всю історію. Особливо ця цінність була відчутна у блекаути, коли не можна було додзвонитися до колег, а з клієнтом треба було поговорити терміново. 

Підключення замовника в ролі хайрінг-менеджера

80% замовників Lviv HR Solutions мають підключення як хайрінг-менеджери. Ця можливість – збереження прозорих стосунків з клієнтами. «Для нас кожен клієнт – це партнер. А з партнерами нам важливо будувати довготривалі і ціннісні відносини», – ділиться думками Валерія Самойлова. 

Хайрінг-менеджери мають доступ до своєї воронки по вакансії, вони бачать, скільки резюме переглянув рекрутер, і – вони спокійні, бо по вакансії працюють. У такий спосіб створюється обґрунтована атмосфера довіри. 

Аргументи для тих, хто шукає «єдинорога»

CleverStaff посилив і полегшив комунікацію із замовником, особливо якщо з його боку не рекрутер, а – власник бізнесу. «Уявіть ситуацію: приходить він до нас, ми чемно заповнили заявку, уклали договір. Значить, завтра вже будуть кандидати? Ні, не завтра. Адже ми підбираємо кандидата під індивідуальні вимоги, через величезну власну базу, вивчаємо дуже багато резюме – на це все потрібен певний час, і особливо – для пошуку дефіцитних фахівців», – ділиться досвідом Валерія. 

Бувають вакансії, які закриваються по 6 місяців, опрацьовуються сотні кандидатів, а на виході – 1-2 релевантних резюме. Для таких випадків особливо важливо, коли свою роботу можна аргументувати цифрами, а не тому що «така ситуація на ринку». Пояснити цей процес коректно і розвіяти безпідставні ілюзії як раз і допомагає софт для рекрутингу. 

Коли автоматизація – це частина кайдзен

З точки зору Lviv HR Solutions, на автоматизацію можна сміливо дивитися як на сучасну складову кайдзен (японська філософія безперервного поліпшення всіх робочих процесів) для рекрутингу. Адже це в першу чергу – вдосконалення і оптимізація роботи, орієнтація на клієнта, дисципліна, підвищення продуктивності тощо.

Така робота суттєво заощаджує час і прискорює результати. Серед опціоналу софту «до смаку» команді прийшлися плагін для хрому, інтеграція з LinkedIn, можливість зберігати весь масив даних «по поличках» та багато іншого.

«Нам подобається, що CleverStaff одним із перших вийшов з російського ринку, для нас є цінним працювати з українським продуктом», – говорить Валерія. Найкращий доказ цього – імплементація інформації про CleverStaff у розділ про ats у програми навчання  Lviv HR Solutions.

Стосовно планів команди на майбутнє – допомагати бізнесу завдяки талантам рухатися вперед, для добробуту міста і країни в цілому. У Lviv HR Solutions вважають і говорять так: «Ми не граємо з клієнтами у волейбол, ми знімаємо сітку і граємо як одна команда». Це відверта і щира позиція, яка надихає і дає дійсно крутий результат.

*Наразі Львівський оборонний кластер проводить збір донатів на дитячі евакуаційні набори, куди входять дитячі каски (перші у світі, до речі). Задонатити можна тут.