Linked In – це …

LinkedIn – популярний спосіб пошуку роботи для здобувачів, і талановитих співробітників для компаній. Більшість компаній стикаються з труднощами при пошуку кваліфікованих кадрів. Тому рекрутинг перетворився в окрему галузь, з проблемами, які вимагають рішення. У XX столітті компанії були обмежені кадрами в окремих регіонах і країнах, можливості для залучення кандидатів з-за кордону були обмежені. З сучасними технологіями з’явилися можливості знаходити фахівців в будь-яких місцях. І одним з головних джерел пошуку кадрів є соціальна мережа LinkedIn.

linkedin

Що таке LinkedIn?

Отже, LinkedIn – що це таке? Лінкедін – ділова соціальна мережа для встановлення професійних контактів. Це зручний спосіб пошуку роботи здобувачами і талановитих кадрів роботодавцями. Цей ресурс вважається тіньовим гігантом серед соціальних мереж. Користувачі проводять тут менше часу, ніж на Facebook, Twitter або в Instagram.Одна з цінностей компанії – користувач повинен заходити на сайт linkedin.com на 20-30 хвилин в день. Завдання користувача – зайти, зробити справу або вирішити проблему і продовжити робочий день. Сайт не використовують для дружнього спілкування або розглядання фото з котиками. Соціальна мережа LinkedIn використовується для:

  • Ділового листування;
  • Рекрутингу;
  • Вивчення брендів;
  • Вивчення конкурентів.

Linkedin – це найбільша професійна соціальна мережа, яка працює вже 17 років. Вона налічує 200 мільйонів зареєстрованих профілів, і в ній можна вибрати один з 19 мов (в тому числі і російську).

linked in

Профіль Лінкедін

Відповідаючи на питання, як користуватися LinkedIn, спочатку потрібно розглянути профілі соцмережі і розібратися, як їх створювати. Профайли на сайті розроблені з урахуванням специфіки та ділової спрямованості. Вони включають такі пункти:

  • Фотографія;
  • Сфера діяльності;
  • Місцезнаходження здобувача;
  • Попередні місця роботи;
  • Освіта;
  • Навички та кваліфікація (вкажіть мінімум 5 навичок);
  • Мінімум 50 контактів;
  • Спільноти.

Також в профайлі є розділ “Загальні відомості”. У ньому вказують загальну інформацію про себе, важливі дані про спеціалізацію, додаткові якості тощо.

Контакти LinkedIn

Для повноцінного використання LinkedIn слід додати мінімум 50 контактів. Це робиться двома способами. Перший – пошук серед друзів та знайомих. Поле пошуку розташоване у верхній частині інтерфейсу. Введіть ім’я людини і натисніть кнопку “Встановити контакт”. Лінкедін пропонує вибрати параметри пошуку, що спрощує знаходження потрібних людей.Після додавання 4-5 користувачів соціальна мережа підбере “можливих знайомих” серед них. Розширюючи цей список, ви побачите більше людей в списку. Соціальна мережа аналізує дані про місця роботи, навчання, іншу інформацію, зазначену в профайлі, і на підставі аналізу пропонує варіанти.Другий варіант – імпорт. Функція дозволяє додати контакти з широкого кола, не шукати людей по одному. Імпортувати контакти можна з Outlook або електронної пошти. Опція розташована в верхньому меню, вкладці “Контакти”. Відкрийте вкладку і виберіть “Імпортувати контакти”.linkedin це

Чи варто вказувати пароль від пошти?

При реєстрації соцмережа запропонує вказати не тільки адресу електронної пошти, а й пароль. Після надання інформації, Лінкедін автоматично обробить контакти, з якими користувач вів переписку з e-mail, і після завершення реєстрації сайт запропонує додати профайли цих людей в адресну книгу і розіслати запити на додавання до контактів.У цьому є сенс, якщо користувач вказує адресу робочої електронної пошти яка використовується лише для ділового листування. Якщо e-mail особистий, запити друзям або сусідам будуть недоречні. Мінус вказівки пароля від пошти – в наполегливості LinkedIn. Якщо користувач відхилив запит про додавання в контакти, соцмережа продовжить надсилати повідомлення.

Спільноти Лінкедін

При реєстрації профілю юзер вступає в 2-3 спільноти. Групи в соцмережі відрізняються від аналогічних на Facebook, VK або інших майданчиків. У LinkedIn вони професійні, ділові. Це спільноти співробітників компанії (не офіційна сторінка організації, а саме група працівників), випускників факультетів, університетів, курсів підвищення кваліфікації, галузеві групи тощо.ССпільноти використовуються для моніторингу новин в галузі або компанії між співробітниками, для рад і підказок новачкам, для узгодження дружніх або ділових зустрічей. Групи можуть бути відкритими, вільними для доступу, або закритими, де рішення про прийом користувача приймає адміністратор.

Лінкедін для компаній

У соціальній мережі є офіційні сторінки організацій або підприємців, які виступають в ролі роботодавців. Профайли підприємств на сайті відрізняються від сторінок на інших майданчиках обмеженими можливостями для реклами та брендингу. В VK, Facebook, Instagram профілі та спільноти компаній використовуються для просування бренду, в LinkedIn це обмежена. Якщо організація намагається просунути товари і послуги за допомогою соціальної мережі, можливе видалення сторінки.linkedin що цеКорпоративні сторінки в Лінкедін використовуються для публікації корпоративних новин і прес-релізів. Компанії можуть публікувати список співробітників, що працюють в штаті. Актуальні вакансії розміщують у відповідному розділі. Встановити контакт зі сторінкою організації, як з користувачем, неможливо. Але відслідковувати оновлення можна, підписавшись на компанію. Моніторинг сторінок проводять не тільки претенденти. Відстежують оновлення, щоб бути в курсі подій конкурентів, придивлятися до потенційних партнерів, спостерігати за розвитком лідера галузі і т.д.Компанії часто використовують LinkedIn для пошуку співробітників. Система фільтрів дозволяє відсіяти кандидатів, які не відповідають вимогам з тих чи інших причин. Інформація, зазначена в профайлах користувачів частіше виявляється правдивою, ніж в резюме. Від достовірності зазначених відомостей залежить точність пошуку, тому претенденти зацікавлені в тому, щоб на сторінках були коректні дані.

Платні можливості LinkedIn

Реєстрація в LinkedIn безкоштовна, але після створення профайлу користувачеві запропонують відкрити платні опції. Платний профіль відкриває додаткові можливості для користувача. Користувач зможе переглядати сторінки людей, які заходили на сторінку. Також відкривається розширений доступ до профайлам інших користувачів. Інформація може бути корисною при встановленні ділових контактів.У безкоштовної версії користувачі ведуть переписку з користувачами, додавши їх в контакти. Платна версія дозволяє писати людям, яких в списку контактів немає. Пошук розширюється додатковими фільтрами. Додається опція збереження профайлів в спеціальну папку на сайті, додавати до них позначки, примітки і контактні відомості.Платних тарифів в Лінкедін кілька. Найдешевший обійдеться в $ 25 на місяць.

Вакансии LinkedIn

Вакансії зацікавлюють користувачів в у використанні соціальної мережі. Фільтри і алгоритми обробки інформації користувачів дозволяють LinkedIn автоматично підбирати пропозиції, відповідні спеціалізації і кваліфікації претендента. Розділ “Вакансії” розташований в верхньому меню. Якщо пропозиції, надіслані соцмережею, не зацікавили здобувача, він може провести пошук самостійно. Виберіть поле пошуку, вкажіть, яку вакансію шукаєте, встановіть параметри у фільтрах, і вибирайте із запропонованих варіантів.Якщо ви шукаєте роботу, але не звільнилися зі старою, і поточний роботодавець зареєстрований в соцмережі, можуть виникнути проблеми. Щоб роботодавець не знав про те, що співробітник шукає інше місце працевлаштування або підробіток, можна приховати активність користувача. Опція знаходиться в розділі “Конфіденційність та налаштування”

Як здобувачеві звернути на себе увагу?

Лінкедін відкриває перед здобувачем можливості для того щоб привернути увагу хедхантерів великих компаній. Публікуйте на сторінці корисну і цікаву інформацію, яка зацікавить потенційного роботодавця. Додавайте навички, показуйте професійне зростання, розширюйте портфоліо, якщо шукаєте клієнтів для віддаленої роботи.Беріть участь в обговореннях в тематичних спільнотах. Покажіть компетентність, знання питань і теми. Діліться публікаціями інших користувачів. Хедхантерів можна залучити власною спільнотою, публікуючи там цікаві матеріали та корисні відомості.

Висновок

LinkedIn – це соціальна мережа, призначена для нових ділових контактів. Тут роботодавці і працівники можуть знайти один одного, незалежно від того, в якій країні вони знаходяться. При правильному використанні, сервіс може стати відмінним інструментом для пошуку співробітників з необхідними якостями або компанії, яка шукає фахівця на певну посаду. Правильна настройка профілю, публікації, професійні спільноти – все це зроблено для того, щоб пошук був максимально простим і зручним.