Хайрінг у Redtag: автоматизація дає можливість бачити і передбачити більше

Знайомтесь – компанія Redtag, з офісами у Львові та Чикаго. 

Redtag – офіційний партнер Salesforce, який надає консультаційні послуги та послуги для успішного впровадження системи Salesforce у секторі В2В. 

З 2013 р. Redtag створює рішення для клієнтів з України, Європи та США. Компанія працює у різних галузях, проте основний акцент – на сфері охорони здоров’я (healthcare), виробництво (manufacturing) та фінанси (finance). В команді – понад 100 досвідчених архітекторів, консультантів і розробників Salesforce.

Серед основних сервісів Redtag: 

  • аналіз потреб та виявлення невідповідностей існуючих рішень,
  • швидке впровадження запропонованих змін,
  • навчання кінцевих користувачів для забезпечення належного впровадження системи,
  • можливість інтеграції з будь-якою зовнішньою системою,
  • надання досвідчених спеціалістів для підсилення команд партнерів.

                                                   Віталія Тисячна, CPSO «Redtag»

«Виклики сьогодення вимагають приймати управлінські рішення ще швидше та мати можливість оперативно реагувати на запити та потреби клієнтів та партнерів з якими ми працюємо. Тому здатність блискавично сформувати команду для запуску нового проєкту це один з викликів, які ми вирішуємо в тому числі завдяки автоматизації та покращенню процесів хайрінгу, – ділиться досвідом Віталія Тисячна, CPSO «Redtag». – Ми завжди надаємо швидку відповідь на запит клієнта. І це можливо лише тоді, коли існують швидкі «налаштування» всередині самої команди, керовані процеси та гнучка корпоративна взаємодія». 

Ці процеси відшліфовувались роками, тому можна з упевненістю сказати, що сьогодні Redtag забезпечує максимально короткий шлях між початковим запитом клієнта, наданням консультацій щодо оптимального рішення та  реалізацією проекту. Щоб в подальшому покращувати якість наших консалтингових рішень та реалізувати нові амбіційні проекти, команді потрібні талановиті, професійні та люблячі свою справу люди. Бо саме вони – основа успіху і бездоганної репутації компанії. Кожен має бути на своєму місці і показувати якісний результат, щоб досягати максимально ефективного рівня взаємодії і з клієнтами, і з командою. 

«Професійна та згуртована команда це один з факторів успіху бізнесу. Тому, власне, і сама стратегія хайрінгу Redtag враховує увесь спектр зовнішніх та внутрішніх факторів та критеріїв, які було б досить складно реалізувати без автоматизаціі процесу рекрутингу» – розповідає Віталія. З цією метою був обраний cофт від CleverStaff, який закрив переважну кількість потреб, пов’язаних з процесом рекрутменту. 

Хайрінг у Redtag

За словами провідного фахівця з рекрутингу Redtag Дмитра Бєлова, наразі в середньому на місяць є 2-3 активні вакансії. «Звичайно, ситуація час від часу змінюється, все залежить від того, з якими позиціями ми працюємо. 

Минулого року ми працювали з більшою кількістю вакансій. У нас був тренд на швидку динаміку зростання і цілі, заплановані на минулий рік, були успішно виконані.  

Зараз ми також маємо доволі багато цікавих проєктів та працюємо над подальшим збільшенням нашого проєктного портфелю, тому запит на пошук експертів залишається. Ми маємо амбіційний за вимогами хайрінг-план, але ми рухаємось поступово», – розповідає Дмитро. 

«Крім активного зовнішнього хайрингу, в рамках якого ми орієнтуємось на залучення  фахівців рівня «мідл плюс» та вище, які одразу готові «пірнути» в проєкт», ми розглядаємо подальший набір стажерів після завершення Salesforce курсу в нашій Redtag Academy. Ми пишаємось тим, що завдяки Redtag Academy ми розширюємо локальну Salesforce community та допомагаємо  фахівцям зробити професійну карьеру в Salesforce розробці.  Це одне з наших дуже знакових досягнень”. 

В Redtag використовуються всі найбільш ефективні канали та інструменти пошуку. Стосовно України – переважно це LinkedIn, Djinni, Dou. Якщо ринок Європи – то залежить від країни, в якій ведеться пошук; найчастіше це Glassdoor.

Що змінилося, коли з’явився CleverStaff

До початку роботи у в Redtag Дмитро мав досвід користування самописною ATS для рекрутингу, також працював з Breezy. 

Стосовно Redtag – софт для рекрутингу з’явився у компанії тоді, коли виникли нагальні потреби в оптимізації процесу обробки даних та отриманні актуальноі аналітичноі інформаціі. В першу чергу йдеться про можливість автоматизації процесів, ефективне адміністрування бази даних кандидатів,  генерацію звітів по статусу вакансій, формування даних по метриках ефективності процесу рекрутингу.

Щоб оцінити софт, звичайно, треба попрацювати з ним деякий час. Минув майже рік роботи з CleverStaff, і ось які висновки зробили рекрутери Redtag:

  • нативність в користуванні. Людина, яка раніше не працювала з цією системою, може достатньо швидко і самостійно в ній розібратися. Особливо, якщо ця людина – не перший рік у рекрутингу. В цілому система доволі зрозуміла як користувачу «з нуля», так і людині, яка мала досвід роботи з іншими ATS. Це важливо, адже не завжди і не у всіх є час для тривалого вивчення алгоритмів системи;
  • оптимізація роботи з даними. Зникла потреба накопичення та зберігання різнопланової інформації по кандидатах у великих обсягах, використовуючи різні інструменти – зараз все зберігається в одному місці, структуровано і безпечно (нічого не зникає, не губиться, не видаляється);
  • гнучкість налаштувань. Мова йде про індивідуальні налаштування, зокрема – налаштування етапів для вакансії, власних джерел кандидатів, додавання здобувачів в 1 клік, парсинг резюме, рекомендації кандидатів системою згідно вимог тощо;
  • чекап онлайн. Робота в системі дає можливість комфортної взаємодії в команді. Це стосується і рекрутера, і CPSO. Зручно, коли можна будь-якої миті зайти і подивитись, що відбувається з воронкою вакансії або з базою в цілому. Особливо, коли треба прийняти рішення або обрати новий напрямок для руху. Тобто робота в системі виконує 2 задачі:
  1. для CPSO – це можливість швидкого прогнозування щодо виконання хайрінг плану по відкритих вакансіях та аналізу загальної ситуації по кандидатах,
  2. для рекрутера – максимально всебічне, майже «3D» розуміння по пайплайну кандидатів на вакансію.  

За словами Дмитра, доопрацювання софту під індивідуальні потреби Redtag поки не планує. Адже, з одного боку, все необхідне для рекрутера і так передбачене системою, з іншого – наразі у рекрутингу є більш нагальні задачі. Із того, що вже заплановане по роботі з системою на найближчий час – налаштувати роботу з уже реалізованими в CleverStaff інтеграціями (LinkedIn, Dou, Djinni та іншими). 

Плани на майбутнє

В 2017 році Redtag розпочав програму розвитку талантів за допомогою внутрішних курсів Salesforce та навіть ініціював створення місцевої спільноти Lviv Salesforce у 2018.«Більше того, за майже 10 років роботи в компанії була сформована унікальна корпоративна культура, яка підтримує постійний розвиток, високій рівень клієнтоорієнтованості, командну роботу  та надихає на подальше професійне зростання. Ми продовжуємо збільшувати команду, як завдяки приєднанню експертів, так і за рахунок приєднання молодих перспективних фахівців. Наша добре налагоджена програма менторства надає можливість робити впевнені кроки в Salesforce. А можливість – це завжди щось позитивне. Її не тільки приємно отримувати, а й дарувати”, – говорить Віталія.

«Навіть після початку повномасштабного вторгнення, коли багато хто був на паузі, ми не припиняли хайрінг та створювали нові умови для зростання команди. І це важливо. Ми продовжуємо цей тренд і зараз. 

Крім того, ми дійсно цінуємо експертизу та таланти тому, завжди відкриті для дискусії та знаходження оптимальних рішень щодо початку співпраці. Можливо, саме завдяки цьому команда постійно збільшується, покращує дінамику та дає результат, який дозволяє нам масштабуватись і перевершує очікування наших клієнтів» – підводить підсумки Дмитро. 

Що ж, а ми в свою чергу подякуємо всій команді Redtag за довіру і побажаємо здійснення всіх задумів!