CleverStaff на HR Days-2018: софт як інструмент аналітики

Днями в Києві відбувся форум HR Days – дводенний івент для HRD і HR Business Partners провідних компаній. Щороку захід збирає керівників підрозділів, відповідальних за самий невловимий ресурс бізнесу, його руки, голови і серця, – його співробітників. Саме тут професіонали управління Human Resources діляться кейсами, напрацюваннями та визначають стратегії розвитку управління персоналом на найближчий час.
Багато з озвученого на заході, надихає бізнес на позитивні зміни. Крім насичений графік виступів та майстер-класів, учасники форуму отримали можливість розширити коло корисних знайомств і взяти участь в активностях в неформальній обстановці. Само собою, на івент були представлені новітні технічні розробки і методики.
Цього року форум пройшов в ювілейний 15-й раз. Спікерами та модераторами дискусій, як і раніше, виступили професіонали топ-рівня з найбільших компаній України. Дві глобальні теми, які так чи інакше були порушені практично в кожному виступі на HR Days-2018, – це нова «цифрова» реальність і human-oriented кадрова політика.

Людям – мотивацію, процесам – автоматизацію

Загальна тенденція така, що з кожним роком стиль управління співробітниками стає все більш «людяним», а технічні можливості софта закривають все більш великі і складні завдання в управлінні персоналом. Творець хмарної платформи для автоматизації рекрутингу CleverStaff Володимир Курило виступив в помаранчевій залі в панелі спікерів, присвяченій HR-аналітиці та автоматизації підбору персоналу. У своїй доповіді він звернув увагу на різноманітних вигоди, які отримує бізнес від впровадження професійного софта.
Пошук і найм нових співробітників – це те, що доводиться робити кожній компанії, яка хай навіть і володіє найпрекраснішими HR-процесами і привабливим HR-брендом. Але робити це так, як було прийнято ще кілька років тому, м’яко кажучи, неефективно. Вірніше буде сказати, що в рекрутингу відбулися незворотні зміни. У сучасних реаліях системи для автоматизації різних аспектів HR дозволяють оптимізувати управління людським капіталом так само, як CRM – взаємодія з клієнтами.
Професійні програмні рішення дозволяють не стільки автоматизувати виснажливі рутинні операції, як прийнято думати (бо вручну їх і так роблять по мінімуму), скільки впровадити в роботу фахівців принципово інші методи і підходи, дати їм нові інструменти, що, безумовно, позначається і на ефективності їх роботи, і на показниках бізнесу в цілому.
Загальну тенденцію до «оцифровування» сфери підтвердили і інші лідери думок, які висловилися за тематикою Digital-трансформації і автоматизації HR-процесів. Софт, що дозволяє накопичувати, структурувати і аналізувати різноманітну інформацію про процеси в наймі та управлінні персоналом, надає фахівцям й відкривають нові можливості, особливо по багатосторонній аналітиці. Тільки приймаючи рішення на основі точних даних, можна бути впевненим в їх об’єктивної правильності, мінімізувати помилки, упередження і тенденційність. А це вже якісно інший рівень Human Resources.
Команда CleverStaff