Як і де правильно розмістити вакансію?

Опис вакансій у вашій компанії починається з “Лідер ринку, який стабільно розвивається, шукає на посаду …»? Тоді ця стаття для вас. Якщо правильно скласти вакансію і розмістити в потрібному місці, то відгуки кандидатів не змусять себе чекати. Як це зробити – розбираємо в нашій покроковій інструкції з конкретними прикладами.

❌ “Шукаємо Java-гуру в компанію мрії”

Отже, у нас є відкрита позиція і потрібно її швидко закрити. Як правильно розмістити вакансію? Описати її з холодною головою і фактами “на олівці”. Ви шукайте не гуру, а розробника Java з досвідом роботи від 3 років, менеджера з продажу, а не бога продажів, технічного копірайтера, а не майстра пера. Назва посади – це не привід позмагатися в дотепності, а загальноприйняте слово, яке буде зрозумілим всім. І ще маленький секрет: потенційні кандидати в пошуку роботи гуглять саме ці прості запити. Про компанію мрії в описі вакансії нехай говорить не красне слівце, а факти – коли компанія заснована, кількість співробітників, досягнення і нагороди, можна додати темпи зростання і плани на майбутнє. І кандидат сам зрозуміє “мрія” це для нього чи не зовсім.

Вакансія з нізвідки

Логічно в тексті вакансії повідомити, чому власне вона відкривається. Не потрібно приховувати ці причини, просто подайте це грамотно. Наприклад: команда розширюється і потрібно посилення в вигляді нового співробітника або раніше ці обов’язки виконував інший співробітник, але керівництво вирішило виділити це в окремий напрям і посилити його.

“Все зрозуміло, але що конкретно?”

Робота з людьми і документами, цікаві та амбітні завдання – подібні визначення вимог до кандидату не «вистрілять”. Якщо ви хочете, щоб шукачі не прийняли це оголошення за “обманку”, відразу уточніть у замовника або керівника відділу, що конкретно і в якому обсязі потрібно буде виконувати людині на цій позиції. Конкретика допоможе уникнути плутанини або обурень “А про це не було сказано в вакансії!”.

“Ринкова зарплата, в образі не залишимо”

Не соромтеся писати про гроші в вакансії і бажано вказуйте конкретні суми. Ви повинні показати, що заробити в вашої компанії реально. Є кілька варіантів, як привернути увагу і завоювати довіру кандидатів в цьому питанні. Наприклад, вкажіть в оголошенні один з показників в такому форматі:

  • середня зарплата, яку отримують співробітники;
  • фіксована частина від Х до ХХ + Х% від угоди;
  • бонусна частина складає до ХХ% від угоди, середня угода становить ХХ тис .;
  • реальна сума.

Роботу над помилками в тексті зробили. Тепер залишилося розібратися, як правильно розмістити цю вакансію. Майданчики, про які знає кожен рекрутер – це сайти пошуку роботи, власний сайт компанії, профіль в LinkedIn та інших соціальних мережах, канали в Telegram. Правила розміщення на всіх цих ресурсах відрізняються один від одного. Ось декілька порад від нас, як привернути увагу кандидата:

  • Публікуйте вакансію у вдалий час. За статистикою HeadHunter, для сайтів пошуку роботи – це понеділок і вівторок. Показники їх сайту кажуть, що саме в ці дні ймовірність відгуків більше. А в LinkedIn найефективніше постити у вівторок, середу і четвер. Популярний час, коли на LinkedIn заходить найбільша кількість користувачів, – це 7-8 ранку і 5-6 вечора. 
  • Вивчіть, як буде відображатися прев’ю вакансії на різних сайтах пошуку роботи. Короткий опис вашого оголошення формується автоматично. І на кожному сайті воно може мати абсолютно різний вигляд. Зверніть на це увагу, коли будете публікувати вакансію.
  • Розміщуючи вакансію в соцмережах, звертайтеся до претендентів від свого імені. Це персоніфікує звернення і підкреслює відкритість.
  • Якщо ви розміщуєте вакансію в Telegram, то пам’ятайте, що тут спілкуються неформально, тому “багатоповерхові” описи не зайдуть аудіторіі.У правильному розміщенні вакансії важливо грати за правилами тієї площадки, на якій ви публікуєте своє оголошення . Десь краще зайде неформальний стиль спілкування, десь люблять структурований текст з цифрами. Але одне ми знаємо точно, всюди в ціні конкретика, чесність і повагу один до одного. Багато вкладок на різні сайти – це звична справа для досвідченого рекрутера. Але є варіант, як мінімізувати цю кількість і зібрати більшість робочих інструментів на одному ресурсі. Професійний софт для підбору персоналу допоможе вам в цьому. Організатор, інтеграція з джоб-сайтами і LinkedIn в один клік, потужний пошук кандидатів і можливість сформувати власну, максимально повну базу – все це ви знайдете в нашій системі CleverStaff. Погляньте на рекрутинг по-новому разом з нами!