7 переваг CleverStaff для керівника

Отже, що відбувається, коли у відділі рекрутингу або в департаменті персоналу з’являється автоматизований софт для рекрутингу CleverStaff? Давайте розглянемо, які переваги отримує керівник.

  1. Систематизація інформації та налаштування бізнес-процесів всередині команди. ATS допомагає максимально системно організувати командну роботу та надати «єдине вікно» для обміну інформацією між членами команди, включаючи рекрутерів-фрилансерів і хайринг-менеджерів. Тобто кожен працює «на своєму полі», зі своїм рівнем доступу, але «врожаєм» обмінюються. При цьому не треба переказувати колегам всю історію подій по кандидату. Питання відпадають самі по собі.: «Чому він не прийняв офер?», «Ти не пам’ятаєш, чому там не склалось?» і т.д. Все це є в системі, що дозволяє працювати з реально складними вакансіями й складними ринками, адже CleverStaff з 2024 року посилений елементами ШІ.
  2. Формування власної потужної бази. Рекрутери можуть змінюватися, склад команди може мінятися, але у керівника завжди буде під рукою власна база кандидатів, великий впорядкований актив даних – стосовно всіх процесів пошуку, найму і підбору кандидатів.
  3. Покращення комунікації з кандидатом. Керівник може бути спокійним за уніфікованість, коректність та корпоративну етику у спілкуванні з кандидатами. Наприклад, система пропонує різні шаблони для листів і повідомлень, які можна гнучко налаштовувати під свій tone voice. Варто зазначити, що CleverStaff працює відповідно до GDPR.
  4. Покращення комунікації з клієнтом. Наприклад, підключення його до системи в ролі «Хайринг-менеджер». У такий спосіб він має доступ до своєї воронки по вакансії, бачить, скільки резюме переглянув рекрутер, і – він спокійний, бо по вакансії працюють. Бувають вакансії, які закриваються по 6 місяців, опрацьовуються сотні кандидатів, а на виході – 1-2 релевантних резюме. Для таких випадків особливо важливо, коли свою роботу можна аргументувати цифрами, а не тому що «така ситуація на ринку». Пояснити цей процес коректно і розвіяти безпідставні ілюзії як раз і допомагає софт для рекрутингу. Крім того, коли керівнику телефонує клієнт, завжди можна оперативно, без додаткових пояснень з боку підлеглих, у будь-який час зайти подивитися, що ж там відбувається по вакансії: терміни закриття, коментарі, проблемні точки.
  5. Звітність. Керівник завжди може отримувати деталізовані звіти, які стосуються як воронок по вакансії та джерел кандидатів, так і активності та статистики користувачів, тобто підлеглих. Також є можливість створювати свої власні звіти за потрібними параметрами. Цей розділ дуже полюбляють тім ліди і HRD, коли бажають бачити, що ж насправді відбувається з наймом і чим живе їх підрозділ в цілому і кожний рекрутер окремо. І особливо це стосується віддалених фахівців, коли керівник прагне розуміти їх ефективність, оцінювати її неупереджено та об’єктивно. За наявності системи для рекрутингу ніякі інші додаткові трекери для цього не потрібні. Крім того, завжди є клієнти, які зацікавлені в таких деталізованих, і якісних звітах – наприклад, коли хочуть бачити процес роботи над вакансією повністю, в т.ч. міжнародні замовники. Ці звіти сприймаються як наочне обґрунтування і підтвердження проведеної роботи. Це доказова база, завдяки якій не треба нічого вигадувати – все максимально прозоро для всіх учасників процесу. 
  6. Досягнення. Завдяки гейміфікованим механікам система фіксує всі щоденні успіхи й здобутки кожного рекрутера, навіть найменші. Керівник може особисто відслідковувати щоденний прогрес і бачити, хто лідер і хто лузер :). Робота з гейміфікацією в CleverStaff стає на 18,6% ефективнішою, і в перерахунку на рік можна заощадити до 2,5 робочих місяців рекрутера. Цей факт підтверджує наше дослідження
  7. Швидкий результат. Зазвичай розуміння того, що стало легше і продуктивніше працювати, а ефективність команди зросла – у керівника з’являється через 1-2 місяці після старту роботи команди в системі. Головна умова – щоб кожен з користувачів відповідально ставився до процесу. Один з клієнтів CleverStaff, компанія A-HR, зазначила, що продуктивність їх роботи в цілому зросла приблизно на 20%.