Як зробити працю рекрутера ефективнішою, а підбір персоналу – швидшим (Відео)

Багато HR і рекрутерів задаються цими питаннями, особливо коли пошуки потрібного фахівця затягуються, а часу обмаль. Більш того, над подібними завданнями починає роздумувати навіть керівництво компаній або підрозділів, якщо нестача професіоналів починає (а вона обов’язково починає!) позначатися на фінансових показниках бізнесу. Неможливість почати проект, занадто велике навантаження на неукомплектовану команду, зрив дедлайнів, втрату в якості продукту і шкоди діловій репутації компанії – все це наслідки погано організованої роботи з пошуку і підбору кадрів.

Швидкість і ефективність – ось основні критерії, за якими оцінюють рекрутинг. І їх дійсно можна відчутно поліпшити!

Як – 21 серпня на вебінарі щодо поліпшення показників найму розповів і показав Володимир Курило, творець софта для автоматизації рекрутингу CleverStaff.
В рамках майстер-класу він продемонстрував аудиторії технології для поліпшення якості праці рекрутерів, об’єднані в систему трекінгу кандидатів, а також те, яким чином вони впливають на ефективність роботи. Поряд з оглядом «must have» -функцій, без яких неможливо уявити собі сучасний софт для рекрутингу, Володимир розповів, які фичи зможуть розширити можливості користувачів і дати їм конкурентні переваги.
Особлива цінність використання професійного софта полягає не в заміні ручних рутинних процедур автоматичними операціями, а в зміщенні акцентів на більш інтелектуальні завдання і впровадження нових принципів організації підбору персоналу.
Все ще думаєте, перейти на спеціалізований софт або залишити все як є? Або ви вже усвідомили потребу автоматизувати рекрутинг, але не знаєте, як вибрати відповідну систему серед безлічі пропозицій?
Тоді дивіться запис вебінару:
https://youtu.be/s7EsT4a_AJ0